Kachna pečená při nízké teplotě
Kachna, která se peče při nízké teplotě 120°C asi 4-5 hodin je velmi křehká a výtečná.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
3 kgkachna
podle potřeby
sůl
kmín celý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 240
1.
Kachnu omyjeme a ze všech stran osolíme a okmínujeme.
2.
Kachnu vložíme do pekáče prsy vzhůru a přiklopíme víkem.
3.
Při teplotě 120°C (horní,spodní ohřev) pečeme asi 4-5 hodin dle váhy kachny. Během pečení se kachna nepodlévá.
4.
Na posledních 20 minut odstraňte víko a dopečte tak, aby kachna měla kůrčičku.
5.
Jako přílohu doporučujeme bramborový knedlík a červené zelí.
Hodnotit recept: