Kuřecí roláda II.
Kuřecí maso je naplněno nádivkou z osmažených žampiónů, kostiček papriky, bylinek, vajec a housek.
Autor receptu: monikagryg
Ingredience
na potření
nádivka
nálev
na pekáč
Postup přípravy
Kuře vykostíme, opláchneme a osušíme. Vykostěný plát masa položíme kůží dolů na prkénko. Lehce jej naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Slaninu nakrájíme na malé kousky, rozškvaříme v pánvi a orestujeme na ní oloupanou a najemno nakrájenou cibuli.
Přidáme spařený a pokrájený špenát a krátce podusíme.
Přimícháme vejce, prolisovaný česnek a zelenou petržel.
Když směs zhoustne, necháme jej mírně zchladout a pak ji natřeme na plát masa. Stočíme do rolády a převážeme provázkem.
Roládu vložíme do pekáče a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.
Podlijeme ji částí vývaru a pečeme při 180°C cca 50 minut. Maso podle potřeby přeléváme výpekem a podléváme trochou vývaru.
Hotovou roládu vyjměme a uchovejme v teple.
Ve výpeku orestujeme mouku a přilijeme zbylý vývar a krátce povaříme.
Roládu nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme s brambory.
Hodnotit recept: