Voňavé kuře na limetkách a pomerančích
Kuře posypané cibulí, tymiánem a hřebíčkem, zalité marinádou ze šťávy z jednoho pomeranče a jedné limetky, vývaru a tabasca.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Kuře omyjte a osušte.
Kuře rozdělte na poloviny a dejte do mísy.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Poloviny kuřete posypejte cibulí, přidejte tymián a hřebíčky.
Smíchejte šťávu z jednoho pomeranče a z jedné limetky, vývar a tabasco.
Kuře zalijte marinádou, překryjte potravinovou fólií a nechte marinovat minimálně dvanáct hodin.
Kuře vyjměte z mísy, nechte okapat přebytečnou marinádu a dejte na plech.
Potřete rozpuštěným máslem a osolte.
Maso pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 210 °C. V průběhu pečení polévejte zbylou marinádou.
Po upečení kuře vyndejte, přendejte do mísy, přelijte vypečenou šťávou.
Ozdobte měsíčky pomeranče, limetky a šalvějovými lístky.
Hodnotit recept: