Hruškový Sabayon (Nadýchaná žloutková pěna) | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hruškový Sabayon (Nadýchaná žloutková pěna)

15 min. | dezert | 6 414 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce | Vegetariánské jídlo

Valentýnské menu

Nadýchaná pěna ze žloutků, cukru, hruškovice, mléka a vína. Podáváme v pohárových sklenicích a zdobíme ovocem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lhruškovice
100 mlmléko
100 mlvíno
4 ksžloutek
70 gcukr krupice

na ozdobu

2 ksovoce
4 lístkymeduňka

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
1.

Mléko zahřejte.

2.

Žloutky s cukrem a hruškovicí v horké vodní lázni vyšlehejte do pěny.

3.

Tenkým proudem pak za stálého míchání přilévejte vlažné mléko.

4.

Směs v misce stále šlehejte pomocí elektrického šlehače, dokud nezmění barvu, není krémová a nezhoustne.

5.

Pomalu přidávejte víno, stále však šlehejte.

6.

Směs musí být teplá, napěněná a hustá.

7.

Dávejte pozor, aby směs nevařila, znovu by totiž zřídla.

8.

Krém rozdělte do vyšších sklenic, dozdobte ovocem, lístky meduňky a ihned podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 983kJ 6 414,1kJ
Bílkoviny 1,2g 7,7g
Tuky 2,2g 14g
Sacharidy 6,8g 44,5g
Cholesterol 88,9mg 580,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz