Hruškový Sabayon (Nadýchaná žloutková pěna)
Nadýchaná pěna ze žloutků, cukru, hruškovice, mléka a vína. Podáváme v pohárových sklenicích a zdobíme ovocem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Mléko zahřejte.
Žloutky s cukrem a hruškovicí v horké vodní lázni vyšlehejte do pěny.
Tenkým proudem pak za stálého míchání přilévejte vlažné mléko.
Směs v misce stále šlehejte pomocí elektrického šlehače, dokud nezmění barvu, není krémová a nezhoustne.
Pomalu přidávejte víno, stále však šlehejte.
Směs musí být teplá, napěněná a hustá.
Dávejte pozor, aby směs nevařila, znovu by totiž zřídla.
Krém rozdělte do vyšších sklenic, dozdobte ovocem, lístky meduňky a ihned podávejte.
Hodnotit recept: