Langoše
Kynuté slané koblihy s utřeným česnekem, sýrem a tatarkou.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
Postup přípravy
Z mléka, trošky cukru a droždí připravíme kvásek.
Do mouky dáme trošku soli, nalijeme hotový kvásek, přidáme dvě vejce a zakysanou smetanu. Vypracujeme těsto, které necháme cca 3/4 hodiny vykynout.
Z těsta vykrajujeme velkou lžící stejné díly, asi 12 ks a necháme chvíli nakynout.
Do většího množství rozpáleného oleje vkládáme jednotlivé langoše u kterých před ponořením uděláme otvor.
Hlídáme a při mírném zhnědnutí ihned obracíme. Jde to velice rychle.
Potíráme rozetřeným česnekem s vodou a solí, tatarkou a sýrem. Můžou být také podávané na sladko.
Hodnotit recept: