Cibulový koláč
Kynutý slaný koláč s cibulí, anglickou slaninou a smetanou.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
Postup přípravy
Připravíme kvásek z droždí, mléka a trošky cukru.
Kvásek smícháme s moukou, vypracujeme těsto a necháme kynout.
Rozpustíme 50g másla a vmícháme do něj 2 celé vejce.
Rozšlehané vejce přidáme k těstu a propracujeme. Vznikne řídké těsto, které vylijeme na vymazaný plech a necháme kynout.
Mezitím nakrájíme slaninu a necháme trošku vypéct. Přidáme nakrájenou cibuli na kolečka a 30 g másla. Vše podusíme, cibule nesmí zhnědnout.
Když cibule zesklovatí přidáme 1/2 hrnku vody a znova dusíme až se voda vypaří.
Rozšleháme šlehačku se žloutky a přimícháme k cibuli.
Ochutíme solí, pepřem a vegetou.
Směs rovnoměrně rozdělíme na těsto a pečeme při střední teplotě 30 minut.
Hodnotit recept: