Rostbíf s brokolicí a pomeranči
Na hlávkovém salátu s brokolicí, pomerančem a marinádou z pomerančové šťávy je podáván rostbíf s bagetkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na suché pánvi opražte celé mandle.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
Ze 2 pomerančů okrájejte kůru i se spodní bílou slupkou.
Poté z jednotlivých dílků opatrně vydlabejte dužinu.
Ze třetího pomeranče vymačkejte šťávu.
Smíchejte pomerančovou šťávu, ocet, sůl, pepř, cukr a vermut.
Poté pomalu zašlehejte olej.
Petrželku operte, najemno ji nasekejte a spolu s cibulí přidejte do hotové marinády.
Brokolici očistěte, operte a rozeberte na růžičky.
Ve vroucí osolené vodě duste brokolici 6 až 8 minut. Nechte poté okapat.
Hlávkový salát očistěte, operte a natrhejte na větší kousky.
Brokolici, salát a dílky pomeranče lehce promíchejte s marinádou a rozdělte na talíře.
Na salát rozložte plátky rostbífu a posypte je oloupanými mandlemi.
Jako chutnou ozdobu můžete na maso rozložit plátky dalšího pomeranče.
K tomuto rostbífu s brokolicí a pomeranči je výborná čerstvá bageta.
Hodnotit recept: