Rychlé houbové rizoto
Houbové rizoto s cibulí a s nakládanou kapií.
Autor receptu: jani25
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
2 porcerýže
4 hrsthouby
4 dílkapie sterilovaná
na pánev
1 ksmáslo
podle chuti
koření houbové
pepř barevný drcený
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.
Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno, dáme na pánev, kde máme již rozehřáté máslo, necháme zpěnit.
2.
Houby (nejlépe čerstvé) propláchneme v horké vodě a přidáme na pánev, dusíme cca 15 minut.
3.
Pak přidáme nakrájenou sterilovanou kapii a ještě chvíli podusíme.
4.
Kořeníme solí, pepřem a houbovým kořením, pokud nemáme můžeme dát podravku.
5.
Uvaříme si rýži a poté vše smícháme dohromady.
Hodnotit recept: