Vepřová panenka s omáčkou z lesních plodů a pečenými bramborami
Rychlé, jednoduché a chutné jídlo i pro sváteční příležitost.
Autor receptu: czechspecial
Ingredience
omáčka
podle chuti
Postup přípravy
Vepřovou panenku osolíme, opepříme a opečeme vcelku v hluboké pánvi ze všech stran. Pak jí dáme dopéct společně s bramborami cca na 20 minut.
Brambory oloupáme a nakrájíme na půlměsíčky. Na plech si nachystáme pečící papír, na který brambory poskládáme. Poté je posypeme solí a mírně zakapeme olivovým olejem. Dáme je péct do předem předehřáté trouby a vytáhneme je až budou krásně zlatavé. Během jejich pečení je párkrát promícháme, aby se opekly ze všech stran.
Rybízovou, nebo ideálně marmeládu s lesními plody vložte do hrnce spolu s třemi lžícemi vody a vývarem, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi 5 minut. Přidejte cukr, červené víno, jemně nastrouhanou kůru z biopomeranče a šťávu z něj. Za stálého míchání pomalu vařte, dokud se cukr nerozpustí. Na nízkém plameni nechte směs 5 až 8 minut bublat, dokud nedosáhne takové hustoty, jaká vám vyhovuje. Dochuťte dle potřeby.
Maso nakrájejte na plátky, přelijte hotovou omáčkou a podávejte s pečenými bramborami.
Hodnotit recept: