Fazolovo - vepřová pomazánka
Pomazánka z fazolí a s vepřovým sádlem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžícemáslo
1 kspepř černý mletý
1 kscibule kuchyňská
100 gřeřicha
2 stroužkyčesnek
2 polévkové lžíceolej olivový
4 polévkové lžícesádlo vepřové
400 gfazole bílé sterilované
8 plátkůchléb celozrnný
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
1.
Fazole propláchněte přes síto pod studenou vodou. Část (na ozdobu) dejte stranou a zbytek rozmixujte s prolisovaným česnekem a olejem na jemnou kaši.
2.
Přimíchejte sádlo, osolte a opepřete.
3.
Cibuli oloupejte, nakrájejte a opečte na másle.
4.
Pečivo potřete pomazánkou, ozdobte fazolemi, smaženou cibulkou a řeřichou.
Hodnotit recept: