Gruzínská kuřecí polévka
Kuřecí polévka s šafránem, cibulí a cibulovou natí, vlašskými ořechy a žloutky rozmíchanými s citrónovou šťávou. Servírujeme posypanou petrželovou natí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuře umyjte a očistěte.
Vložte jej do studené vody, osolte, přidejte šafrán.
Vařte doměkka.
Uvařené maso vyberte z vody, vykostěte a maso nakrájejte na menší kousky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na rozehřátém másle zpěňte cibuli, přidejte mouku a vytvořte světlou jíšku.
Poté ji zalijte vývarem, dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 45 minut.
Vývar proceďte, vložte do něj kuřecí maso.
Ořechy nakrájejte nahrubo. Cibulovou nať také nakrájejte.
Do polévky vložte ořechy i cibulovou nať.
Nechte chvíli projít varem.
Mezitím si rozšlehejte žloutky s citrónovou šťávou.
Přidejte je do polévky.
Před podáváním dozdobte nakrájenou petrželovou natí.
Hodnotit recept: