Krůtí stehno | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krůtí stehno

60 min. | hlavní chod | 621 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Krůtí stehno na másle, pivě a drůbežím vývaru dušené s celerovou natí. Z výpeku připravíme smetanovou omáčku, kterou maso při servírování polijeme. Podáváme s rýží či pečenými brambory.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 svazeknať celerová
1 špetkasůl
100 mlsmetana kysaná
2 kskrůtí stehno
2 lžícešťáva citronová
200 mlpivo světlé
50 gmáslo
500 mlvývar drůbeží
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Krůtí maso umyjte, vykostěte.

2.

Maso nakrájejte na větší kousky.

3.

Na rozpáleném másle maso upečte.

4.

Ochuťte solí, pepřem, přilijte vývar a světlé pivo.

5.

Nať celerovou (nebo šťovíkovou) omyjte a nakrájejte.

6.

Nať přidejte k vývaru a pod pokličkou duste doměkka.

7.

Podušené maso vyberte a odložte do tepla.

8.

Výpek rozmixujte ponorným mixérem.

9.

Přidejte kysanou smetanu a krátce povařte.

10.

Na závěr dochuťte citrónovou šťávou.

11.

Maso servírujte polité omáčkou.

12.

Jako přílohu můžete podávat opékané brambory nebo dušenou rýži.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 92,6kJ 620,8kJ
Bílkoviny 0,2g 1,1g
Tuky 2,1g 13,9g
Sacharidy 0,4g 2,9g
Cholesterol 5,2mg 35mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz