Ořechové kostky
Cukroví s klasickými vánočními přísadami: vanilkou, vlašskými ořechy, citronovou kůrou a skořicí. Těsto potřené borůvkovou marmeládou pečeme na plechu, následně jej překrojíme, poloviny položíme na sebe a rozkrájíme na kostky. Potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme stromečky z marcipánu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Máslo, cukr, vanilku a citronovu kůru vymíchejte do pěny.
Přidejte vejce, mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva a skořici.
Vzniklé těsto dejte na 30 minut do lednice.
Vychladlé těsto rozválejte na velikost plechu.
Přeneste těsto na plech vyložený pečícím papírem.
Marmeládu zahřejte, potřete jí těsto.
Pečte asi 10 minut v troubě předehřáté na 180°C.
Upečené těsto ještě horké překrojte a položte na sebe.
Rozkrájejte ho na kostky, potřete je rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Ozdobte marcipánovými stromečky, které si vykrojíte z rozváleného marcipánu.
Hodnotit recept: