Sezamové špejle
Kuřecí kousky marinované ve směsi z vína, cukru a oleje, napichované na špejli se žampiony, kukuřicí a cuketou. Hotové špízy obalujeme v sezamových semínkách.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžícecukr krystal
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
10 ksžampióny čerstvé
10 kscuketa
100 gsemínka sezamová světlá
2 lžíceolej slunečnicový
4 plátekkuřecí prsa
4 lžícevíno bílé
8 kskukuřice
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.
Kuře nakrájejte na kostky.
2.
Víno, cukr, olej, sůl a pepř dejte do nádoby.
3.
Přidejte kuřecí kousky a nechte půl hodinky marinovat.
4.
Maso vyjměte z marinády.
5.
Střídavě ho napichujte na špejle, střídavě se žampiony, kukuřicí (malé klásky) a cuketou.
6.
Grilujte 15 minut a střídavě špízy potírejte marinádou.
7.
Jakmile je maso hotové, obalte špízy v sezamových semínkách.
Hodnotit recept: