Těsto na domácí ravioly
Těsto z mouky, vajec a vody. Plníme libovolnou náplní a vykrajujeme ravioly. Vaříme ve vroucí vodě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mouku se solí vsypte do mísy, vytvořte důlek a do něj vlijte dvě vejce.
Přidejte vodu a těsto zpracujte rukama.
Pružné těsto vypracujte do koule a nechte chvíli stát.
Těsto rozdělte na dvě části.
Pracovní plochu zlehka pomoučete a z obou částí vyválejte stejné pláty.
Na jeden plát klaďte lžící v odstupech náplň (libovolnou masovou, sýrovou nebo sladkou, aby se neroztékala).
Prostor mezi hromádkami náplně potřete vejcem.
Překryjte druhým plátem, stlačte a pomocí rádla vykrajujte ravioly.
Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
Hodnotit recept: