Zeleninový nákyp á la Neapol
Nákyp z plátků lilku, cukety, mozzarely a rajčatové směsi. Posypeme parmezánem a necháme zapéct.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na obalení
na pánev
na formu
Postup přípravy
Umyté a očištěné cukety a lilky nakrájejte přibližně na jeden centimetr silné plátky.
Cukety i lilky osolte a nechte odstát na sítku.
Poté plátky umyjte, osušte papírovou utěrkou.
Obalte je v mouce, z obou stran krátce osmahněte na horkém oleji a vyndejte.
Očištěnou cibuli nadrobno nakrájejte.
Rajčata nakrájejte na kousky.
Cibuli poduste na oleji, přidejte rajčata a rajčatový protlak.
Směs podle potřeby dochuťte solí, pepřem, cukrem a posypejte bazalkou.
Asi 15 minut duste a poté propasírujte přes sítko.
Formu na nákyp vymastěte.
Střídavě vrstvěte plátky lilku, cukety, rajčatovou směs a plátky mozarelly.
Zakryjte alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C.
Po 20 minutách alobal odstraňte, povrch posypejte parmezánem.
Nechte ještě dalších deset minut zapéct.
Hodnotit recept: