Oravská zelňačka
Polévka z kořenové zeleniny, hub, vepřového masa, klobásy a zelí, zahuštěná jíškou. Podáváme s pečivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Předem namočte sušené houby.
Vepřové maso, klobásu a houby vařte v litru vody asi 10 až 15 minut.
Zelí propláchněte a pokrájejte.
Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky a přidejte do hrnce.
Vařte doměkka. Česnek očistěte a prolisujte.
Z oleje a mouky připravte světlou jíšku, přisypte česnek, špetku papriky a zalijte šťávou z kysaného zelí.
Důkladně rozmíchejte a vlijte do polévky.
Vepřové maso a klobásu vyjměte, nakrájejte na kousky a vraťte zpět do polévky.
Dochuťte solí, pepřem, majoránkou a zahustěte smetanou.
Podávejte s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem.
Hodnotit recept: