Oravská zelňačka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Oravská zelňačka

75 min. | polévka | 3 186 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Oravská zelňačka

Polévka z kořenové zeleniny, hub, vepřového masa, klobásy a zelí, zahuštěná jíškou. Podáváme s pečivem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 lšťáva z kysaného zelí
1 špetkapaprika mletá
1 lžíceolej
1 špetkasůl
100 gzelenina kořenová
15 ghouby sušené
3 lžícemouka hladká
350 gsmetana zakysaná
4 stroužekčesnek
4 plátekvepřová kotleta bez kosti
400 gklobása uzená
600 gzelí kysané

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 30
1.

Předem namočte sušené houby.

2.

Vepřové maso, klobásu a houby vařte v litru vody asi 10 až 15 minut.

3.

Zelí propláchněte a pokrájejte.

4.

Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky a přidejte do hrnce.

5.

Vařte doměkka. Česnek očistěte a prolisujte.

6.

Z oleje a mouky připravte světlou jíšku, přisypte česnek, špetku papriky a zalijte šťávou z kysaného zelí.

7.

Důkladně rozmíchejte a vlijte do polévky.

8.

Vepřové maso a klobásu vyjměte, nakrájejte na kousky a vraťte zpět do polévky.

9.

Dochuťte solí, pepřem, majoránkou a zahustěte smetanou.

10.

Podávejte s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 437,7kJ 3 186,4kJ
Bílkoviny 5,9g 43g
Tuky 7,6g 55,1g
Sacharidy 2,7g 19,4g
Cholesterol 20,5mg 149mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz