Kuřecí stehýnka se švestkovou omáčkou
Kuřecí stehýnka opečeme s cibulkou, na druhé pánvi osmahneme slaninu a opečeme na ní brambory. Směs masa a brambor podáváme s omáčkou z červeného vína, povidel a sušených švestek ochucenou skořicí a zázvorem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Do vyšší pánve dejte olej, maso osolte, opepřete a zprudka opečte.
Přidejte oloupané cibulky (pokud jsou větší, rozkrojte na poloviny) a ještě chvilku opékejte na mírném ohni.
Poté podlijte vodou a pod poklicí duste doměkka.
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a překrojte na půlky.
Na jiné pánvi osmahněte anglickou slaninu nakrájenou na proužky a pečte dozlatova.
V polovině opékání přidejte brambory.
Hotovou směs dejte k ještě horkému masu s cibulkou a promíchejte.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku.
Zřeďte ji vínem a šlehejte dohladka.
Přidejte povidla, kousek skořice, špetku zázvoru, sušené švestky, popřípadě trochu vody a povařte.
Hotovou omáčku ještě dochuťte rumem a cukrem, podávejte k masu a bramborám.
Hodnotit recept: