Italská marináda
Marináda z másla, bazalky, citronové šťávy a tymiánu. Výborně se hodí na kuřecí steaky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,25 lžičkapepř černý mletý
0,5 lžičkatymián
0,5 lžičkasůl
1 lžícešťáva citronová
1 lžičkabazalka čerstvá
4 lžícemáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 3
1.
Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.
2.
Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte.
3.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.
4.
Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.
5.
Tato marináda je vhodná na kuřecí steaky.
Hodnotit recept: