Penne s houbovým ragú
Těstoviny posypané houbami osmahnutými na másle s cibulí, přelité omáčkou z výpeku, balsamikového octu, vývaru a smetany. Zdobíme bylinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte.
Na rozpáleném másle osmahněte houby a cibuli.
Vyberte houby a dejte je na stranu.
Do výpeku přilijte 2 lžíce balsamikového octa, vývar a smetanu, přiveďte k varu.
V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku a přidejte ji do omáčky tolik, aby byla velmi hustá.
Dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny rozdělte na talíře, zalijte omáčkou a navrch dejte houby.
Před servírováním posypejte jednotlivé porce nasekanými bylinkami (tymián a nať petrželová).
Hodnotit recept: