Vepřové závitky se zelím | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřové závitky se zelím

70 min. | hlavní chod | 1 972 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vepřové závitky se zelím

Vepřové maso plněné náplní z bílého chleba, česneku, petřelky, škvarků, vejce a mléka. Podušené závitky podáváme se zelím.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakmín celý
2 plátekchléb bílý
1 lžícenať petrželová
1 špetkasůl
1 stroužekčesnek
100 gškvarky
150 mlmléko
2 ksvejce
300 mlvývar hovězí
4 ksvepřový řízek
500 gzelí kysané

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Připravte si náplň z bílého pečiva: rozdrobte bílý chléb.

2.

Nadrobno nakrájejte petrželku, česnek očistěte a prolisujte.

3.

K chlebu přidejte škvarky, petrželku, česnek, vejce a teplé mléko.

4.

Osolte, opepřete a nechte uležet.

5.

Mezitím na oleji osmažte nakrájenou cibuli, přidejte zelí a poduste.

6.

Přilijte 100 ml hovězího vývaru, dochuťte kmínem a duste ještě asi 15 minut.

7.

Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete.

8.

Maso naplňte nádivkou, zaviňte a převažte nití.

9.

Na pánvi rozehřejte olej a závitky opékejte ze všech stran.

10.

Podlijte zbytkem hovězího vývaru a přikryté duste asi 20 minut doměkka.

11.

Podávejte s porcí dušeného zelí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 518,4kJ 1 972kJ
Bílkoviny 5,7g 21,6g
Tuky 4,7g 17,7g
Sacharidy 7,4g 28,2g
Cholesterol 59,9mg 227,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz