Motýlci z marcipánu
Motýlci z marcipánového těsta zdobení smetanou s vanilkovým cukrem a mandarinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na košíčky
Postup přípravy
Broskve přeceďte a nechte odkapat.
Kulaté formičky na koláče o průměru osm až deset centimetrů vymažte máslem a vysypejte strouhankou
Máslo, krystalový cukr, sůl a citronovou kůru spolu dobře vyšlehejte.
Marcipán nasekejte nadrobno a zašlehejte ho do máslové směsi.
Přidejte vejce a znovu vyšlehejte.
Mouku zamíchejte s práškem do pečiva a postupně také přimíchejte do těsta.
Okapané broskve nakrájejte nadrobno a vařečkou vmíchejte do těsta.
Těstem naplňte formičky, poskládejte je na plech.
Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut.
Mezitím sceďte mandarinky a nechte je okapat.
Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem.
Upečené koláčky vyklopte, každý horizontálně překrojte a vzniklá kolečka ještě kolmo rozkrojte, aby nám vznikla křídla pro motýlky.
Přímo na talířky nebo servírovací podnos naskládejte půlky koleček oblou stranou k sobě.
Dozdobte šlehačkou a mandarinkami a hned podávejte.
Tykadla můžete vytvořit z čokoládových tyčinek.
Hodnotit recept: