Plněný vepřový řízek
Vepřový řízek plněný šunkou a půlkou vejce. Zprudka opečeme a podusíme na žampionech, kysané smetaně, víně a citronové šťávě. Podáváme s bramborovou kaší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Potom přidejte rozkvedlanou kysanou smetanu, citronovou šťávu a nakonec přilijte víno.
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na řízky.
Řízky mírně naklepejte a do každého udělejte ostrým nožem zářez.
Do vzniklé kapsy vložte plátek šunky a půlku vejce.
Okraje spojte a zajistěte párátky. Takto připravené maso opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji z obou stran.
Přidejte očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony, osolte, podlijte vodou a přikryté duste doměkka.
Masové kapsy vyjměte z výpeku, výpek zaprašte moukou, krátce povařte a odstavte.
Před podáváním řízky vložte do omáčky a prohřejte. Podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
Hodnotit recept: