Hranolky z dýně
Tyhle hranolky si děti zamilují a navíc jsou zdravé!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksdýně Hokkaido
1 hrnekolej rostlinný
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
1 hrstmajoránka sušená
1 hrstrozmarýn sušený
1 hrsttymián sušený
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Vydlabanou dýni Hokkaido i se slupkou nakrájejte na hranolky stejně velké, jako kdybyste je dělali z brambor.
2.
Dýňové hranolky zalijte trochou oleje, promíchejte, osolte, opepřete, přidejte hrst oblíbených bylinek a znovu promíchejte.
3.
Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na cca 190 °C asi 30 minut (dozlatova).
4.
Hranolky z dýně můžete podávat jako přílohu k masu nebo je můžete namáčet do dipu z jogurtu či zakysané smetany.
Hodnotit recept: