Milovníci lososa jistě ocení tenhle recept. S pomerančovou šťávou získá losos zajímavou chuť, které neodoláte.
Autor receptu: Redakce
Omyté a oloupané brambory uvaříme doměkka a slijeme. Přidáme plátek másla, teplé mléko, vyšleháme vše na kaši a dochutíme solí.
Polovinu kaše smícháme s najemnou nastrouhanou mrkví a troškou česneku. Červenou papriku, cibuli a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kostky.
Na rozpálené pánvi na trošce oleje zeleninu orestujeme a ochutíme solí, bílým pepřem a oreganem. Lososa omyjeme, osušíme a stáhneme mu kůži. Jednotlivé porce lososa osolíme, okořeníme bílým pepřem a necháme odležet.
V pánvi rozpustíme cukr na tmavší karamel, zalijeme šťávou z pomeranče a citronu, přidáme trochu vody, divoké koření (nové koření, bobkový list, celý pepř) a odvaříme až na sirupovitou konzistenci.
Do směsi vložíme porce lososa a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 10 minut, pak posypeme maso troškou čerstvého oregana.
Hodnotit recept:
Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.
Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.
Obsahuje | 100g | 1 porce |
Energie | 0kJ | 0kJ |
Bílkoviny | 0g | 0g |
Tuky | 0g | 0g |
Sacharidy | 0g | 0g |
Cholesterol | 0mg | 0mg |
Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.
Aerobik | -- |
Běh | -- |
Plavání | -- |
Sex | -- |
Jízda na kole | -- |
Tanec | -- |
Žehlení | -- |
Rukolová polévka s kozím sýrem
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Plněný krůtí řízek Romana Pauluse
Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Slané muffiny se sýrem cottage