Krůtí řízek v lupíncích
Vaše děti si tenhle recept určitě oblíbí. Řízek je totiž obalený v cornflakes, které dodají masu nový rozměr a chuť.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksřízek krůtí
3 hrnekcorn flakes
2 polévková lžícemáslo
2 lžičkamouka hladká
1 ksvejce
salát
6 ksředkvička
1 kskedluben
2 ksmrkev
1 kscuketa
1 ksčekanka červená
1 kscibule červená
2 polévková lžíceocet vinný
4 lžičkaolej olivový
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
na pánev
100 mlolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Řízky jemně naklepejte. Lupínky rozmixujte s rozpuštěným máslem.
2.
Plátky masa poprašte moukou, pak je protáhněte vejcem rozmíchaným se lžící vody, soli a pepře.
3.
Řízky poválejte v drcených corflakes a smažte je ve vyšší vrstvě oleje.
4.
Po usmažení nechte řízky na papírové utěrce pustit tuk.
5.
Na salát nakrájejte zeleninu na tenké nudličky dlouhé asi 5 cm, promíchejte se zálivkou z octa, oleje, soli a pepře.
Hodnotit recept: