Zámecký paprikáš
Kuře vařené v omáčce z cibulky, mleté papriky, feferonky, podušených žampionů, ochucené kmínem a zahuštěné jíškou. Podáváme s noky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 ksfeferonka červená
1 lžičkakmín celý
1 špetkasůl
1 lžícepaprika mletá
1 lvoda
1 lžičkamouka hladká
1 kskuře
100 mlsmetana
100 mlolej
2 kscibule kuchyňská
250 gžampióny čerstvé
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.
Omyté kuře rozdělte na 8 částí.
2.
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte mletou papriku, krátce orestujte a přilijte vodu.
3.
Vložte porce kuřete, osolte, ochuťte kmínem, feferonkou, pepřem a duste doměkka.
4.
Kuře vyjměte, šťávu zaprašte hladkou moukou a 10 minut povařte.
5.
Šťávu přeceďte na kuře a přidejte žampiony, předtím krátce podušené na oleji.
6.
Podávejte s noky nebo těstovinami.
Hodnotit recept: