Zámecký paprikáš | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zámecký paprikáš

45 min. | hlavní chod | 2 609 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Zámecký paprikáš

Kuře vařené v omáčce z cibulky, mleté papriky, feferonky, podušených žampionů, ochucené kmínem a zahuštěné jíškou. Podáváme s noky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 ksfeferonka červená
1 lžičkakmín celý
1 špetkasůl
1 lžícepaprika mletá
1 lvoda
1 lžičkamouka hladká
1 kskuře
100 mlsmetana
100 mlolej
2 kscibule kuchyňská
250 gžampióny čerstvé

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.

Omyté kuře rozdělte na 8 částí.

2.

Na oleji zpěňte cibulku, přidejte mletou papriku, krátce orestujte a přilijte vodu.

3.

Vložte porce kuřete, osolte, ochuťte kmínem, feferonkou, pepřem a duste doměkka.

4.

Kuře vyjměte, šťávu zaprašte hladkou moukou a 10 minut povařte.

5.

Šťávu přeceďte na kuře a přidejte žampiony, předtím krátce podušené na oleji.

6.

Podávejte s noky nebo těstovinami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 391,7kJ 2 608,7kJ
Bílkoviny 5,2g 35g
Tuky 5,4g 35,9g
Sacharidy 1,8g 11,9g
Cholesterol 24,4mg 162,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz