Gratinovaná husí prsíčka se žampiony
Opečená husí prsíčka zapečená s houbovou směsí a chlebovou hmotou. Podáváme s celerovo-bramborovým pyré.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Perlové cibulky oloupeme, žampiony očistíme.
V pekáči rozehřejeme 2 lžíce oleje, opečeme na něm cibulky.
Přidáme rajský protlak, rozmarýn a žampiony a krátce podusíme.
Nakonec zalijeme červeným vínem.
Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
Toasty a tymián nadrobno nasekáme, smícháme s hořčicí a medem, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a opečeme na něm po obou stranách filety z husích prsíček.
Filety přendáme do pekáče k houbám a rozdělíme na ně chlebovou hmotu.
Gratinujeme v troubě asi 25 minut.
Jako příloha je ideální celerovo-bramborové pyré.
Hodnotit recept: