Houbová omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Houbová omáčka

50 min. | omáčka | 1 210 kJ/porce | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Kombinace smetany a hub je prostě úchvatná.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
750 mlvývar
350 ghřiby čerstvé
2 kscibule kuchyňská
250 mlsmetana 12%
3 polévková lžícemáslo
3 polévková lžícemouka hladká

podle chuti

šťáva citronová
sůl
pepř bílý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.

Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a hřiby na něm poduste.

2.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte dvě lžíce másla a cibuli na něm zpěňte.

3.

Zasypejte moukou a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Tu postupně podlijte studeným vývarem a za stálého míchání zvolna povařte asi 15 minut.

4.

Pak do omáčky přidejte hříbky a smetanu a ještě asi 10 minut povařte. Nakonec ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

5.

Omáčku podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramborovými plackami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz