Cuketové lodičky s cizrnou a sušenými rajčaty
Nechte se unést vůněmi Orientu, bude to snadné!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Cukety podélně rozřízněte a lžičkou z nich vydlabejte měkký střed. Zlehka je posolte, potřete trochou oleje a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
Na zbylém oleji opečte na proužky nakrájenou cibuli, a až začne zlátnout, vhoďte na proužky nakrájená rajčata a důkladně okapanou cizrnu.
Až se směs přestane dusit a začne se jemně připékat, zaprašte ji římským kmínem a vypněte plamen.
V míse promíchejte obsah pánve s lístky oregana a na kostky nakrájeným balkánským sýrem. Směsí naplňte cukety a pečte je asi 25 minut.
Mezitím vmíchejte do zakysané smetany posekanou pažitku, utřený česnek a dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s pita chlebem.
Hodnotit recept: