Slaná bábovka
Slaná bábovka z kvásku a přimíchaných nastrouhaných brambor, mletého masa, cibule a česneku. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
na formu
Postup přípravy
Z mléka, droždí, cukru a mouky si připravíme kvásek.
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme.
Přimícháme k nim mleté maso, cibuli a česnek.
Vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku.
Přidáme vejce spolu s kváskem a prosátou mouku.
Těsto dobře promícháme a dáme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
Poté necháme asi 20 minut kynout.
Bábovku pečte 40 až 50 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Hodnotit recept: