Kedlubny plněné šunkou
Zkuste známou zelenimu v netradičním pojetí. Skvělé jako lehká večeře.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na pekáč
Postup přípravy
Kedlubny oloupejte, odkrojte vršky a vnitřek vydlabejte.
Vydlabanou dužninu spolu se šunkou nakrájejte nadrobno. Smíchejte s petrželovou natí a ochuťte solí a pepřem.
Kedlubny naplňte nádivkou. Vyrovnejte je do zapékací mísy vymazané tukem.
Zalijte je vývarem a přikryjte pokličkou nebo alobalem. Pečte asi 35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Potom pokličku sejměte, kedlubny obložte tenkými plátky másla a posypte nastrouhaným sýrem. Opět vraťte do trouby a zapečte do zlatohněda.
Ozdobte nasekanou petrželovou natí a podávejte.
Hodnotit recept: