Vepřová plec s hořčicí
Vynikající oběd z vepřového.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1/2 svazektymián
30 gmáslo
4 polévková lžícehořčice
800 gvepřová plec
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.
Troubu předehřejte na 160 °C. Na pánvi rozpusťte máslo a omyté a osušené maso na něm ze všech stran opečte. Přeložte ho do zapékací mísy, osolte, opepřete a potřete hořčicí.
2.
Tymián nasekejte a rozložte na maso. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut.
3.
Pak plec vyndejte, přikryjte alobalem a nechte ještě 5 minut dojít. Krájejte na plátky.
Hodnotit recept: