Tažený jablečný závin
Jablečný štrúdl nikdy nezklame. Vyzkoušejte tento, u kterého se těsto "vytahává".
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Vejce, teplou vodu, olej a citronovou šťávu rozšlehejte vidličkou. Směs nalijte na prosetou mouku se solí a vypracujte vláčné těsto.
Bochánek dejte na pomoučený vál, potřete tukem, přiklopte zahřátým kastrolem (stačí v něm krátce povařit vodu) a nechte asi 30 minut odpočinout.
Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky, strouhanku nasucho osmahněte.
Těsto rozdělte na dvě části, na vál si položte utěrku a trochu ji poprašte moukou.
Pak ho vyválejte a začněte vytahovat. Ruce sevřete v pěst a hřbetem vzhůru podstrčte pod těsto, které opatrně zdvihejte a vytahujte, dokud nevznikne tenký obdélníkový plát.
Obě těsta potřete rozehřátým tukem, posypte strouhankou, poklaďte jablky, přidejte cukr, skořici, rozinky a záviny pomocí utěrky stočte a přeneste na plech vyložený papírem.
Pečte asi 30 minut při 190 °C dozlatova.
Hodnotit recept: