Cioppino (Mořské plody z jednoho hrnce)
Cioppino není žádné kouzelnické zaklínadlo, ale název lahodného italského pokrmu. Jedná se vlastně o takový „guláš“, ve kterém hrají hlavní roli ryby, krevety, mušle a další mořské plody, které se připravují dušením spolu s rajčaty a bílým vínem. Důležitou součástí dnešního receptu jsou také ratte brambory. Vše navíc připravíme v jednom hrnci!
Vaříme ze surovin šéfkuchařů – Vaříme.cz
Ingredience
Co nejkvalitnější tyto suroviny Vám až na stůl přiveze Vaříme.cz
Postup přípravy
Filet z mečouna nakrájejte na kostky a opláchněte slávky studenou vodou. Krevety nařízněte na hřbetu a vyjměte střívko.
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Brambory opláchněte a nakrájejte na čtvrtky.
Opláchnutá rajčata nakrájejte na kousky a nasekejte koriandr včetně stonku.
Na olivovém oleji asi dvě minuty restujte mečouna, krevety a brambory. Přidejte cibuli, mušle a česnek.
Promíchejte a ke směsi přidejte rajčata a vše zalijte bílým vínem. Osolte, opepřete, přidejte koriandr a citronovou šťávu a nechte přiklopené dusit.
Za občasného míchání duste 10 minut a poté ihned podávejte.
Další skvělé recepty, na které Vám přiveze suroviny Vaříme.cz
Hodnotit recept: