Kuřesí prsíčka na citronu
Kuřečí prsíčka potřená medem, pečenená na tymiánu a plátcích citronu, se výborně hodí na romantický večer ve dvou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkatymián
1 kscitrón
1,5 polévková lžícemed
4 polévková lžícevoda
4 kskuřecí prsa s kůží
na pekáč
1 polévková lžíceolej
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 25
1.
Omytá kuřecí prsa osolte, okořeňte. Položte je na horký vymazaný pekáč kůží dolů a dejte péct.
2.
Upečené maso obraťte, jemně potřete medem. Posypte tymiánem a obložte plátky citronu.
3.
Ze zbytku citronu vymačkejte šťávu, smíchejte s 3 až 4 lžícemi vody a maso podlijte.
4.
Pekáč s masem opět vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte doměkka.
5.
Podávejte s brambory nebo rýží. Jako příloha se hodí zelenina připravená na páře.
Hodnotit recept: