Svařené víno s rozinkami
Víno s kořením a rozinkami zahřáté pod bod varu, podávané v teplých sklenicích.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 grozinky
200 mlvoda
4 ksbadyán hvězdička
4 kshřebíček celý
4 ksskořice celá
600 mlvíno bílé
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
1.
Koření spolu s rozinkami a vodou (nebo ovocnou šťávou) poduste na mírném ohni.
2.
Přilijte víno a zahřejte pod bod varu.
3.
Přeceďte do šálků nebo sklenic.
4.
Svitky skořice nevyhazujte, jakmile vychladnou, poslouží k míchání místo lžičky nebo jako dekorace.
5.
Náš tip: Nápoj můžete zahustit také jablkem, které oloupete, nastrouháte a povaříte spolu s kořením a rozinkami.
Hodnotit recept: