Bliny s krabím masem
Typické Ruské jídlo bliny neboli lívanečníky jsou podávány naslano s krabím masem, zakysanou smetanou a kaviárem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle potřeby
Postup přípravy
Mouku prosijte do mísy a osolte ji.
Šálek mléka ohřejte, přidejte cukr, lžíci mouky a rozdrobené droždí.
Nechte vykynout kvásek, vlijte ho do osolené mouky.
Přidejte zbytek vlažného mléka, žloutky, rozehřáté máslo a vypracujte hladké těsto.
Vypracujte hladké těsto, přikryjte ho utěrkou a nechte ho vykynout (přibližně 30-45 minut).
Ke konci kynutí vmíchejte hustý sníh z bílků.
K těstu přidejte také rozdrobené krabí maso a těsto nechte ještě 15 minut kynout.
Lívanečník vymastěte olejem a rozpalte ho.
Nalijte těsto a pečte bliny - lívance z obou stran.
Upečené bliny rozložte na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Podávejte bliny horké ozdobené zakysanou smetanou s kouskem krabího masa.
Můžete je podávat i s kaviárem, kousky uzeného lososa nebo jen s proužkem sterilované kapie.
Pozn. Bliny jsou starý ruský lidový pokrm známý už v 9.století. Připravoval se z různých druhů mouky, z jáhel, pohanky i krupice, téměř vždy s uzenou rybou, plody moře nebo kaviárem a s hustou smetanou.
Hodnotit recept: