Krůtí ražničí
Na kovovou jehlu jsou střídavě napichovány kousky krůtího masa s paprikou, poté upečené ražničí je přelito česnekovou omáčkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso očistěte, umyjte a osušte.
Maso pokrájejte na menší kostky, osolte a okořeňte.
Papriku očistěte, odstraňte jadřinec a pokrájejte na kostičky.
Kousky masa a papriky střídavě napichujte na kovoé jehly (nebo dřevěné špejle).
Na rozpáleném oleji ražničí opečte ze všech stran.
Poté je vložte do předehřáté trouby na 200 ºC.
Upečené ražničí vytáhněte a odložte na teplé místo.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Pažitku posekejte.
Do šťávy z ražničí přidejte polovinu vývaru, česnek, osolte a opepřete.
Duste ještě 3 minuty.
Do hotové omáčky přidejte pažitku.
Na pánvi zpěňte máslo, přidejte mraženou zeleninu.
Podlijte vývarem a 5 minut duste.
Ražničí podávejte přelité česnekovou omáčkou.
Hodnotit recept: