Krémová polévka se žampiony
Polévka z opečených žampionů a cibule z mléka je zahuštěna taveným sýrem a moukou a ochucena muškátovým oříškem a petrželkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 kscibule kuchyňská
1 snítkapetrželka kudrnka
1 polévková lžícemouka hladká
1 špetkaoříšek muškátový
2,5 dlvývar zeleninový
200 gsýr tavený
250 gžampióny čerstvé
40 gmáslo
5 dlmléko
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Očištěné žampiony nakrájíte na tenké plátky.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3.
V hrnci rozehřejte máslo a opečte cibuli s žampiony.
4.
Vmíchejte mouku a postupně za stálého prošlehávání přilévejte mléko, vývar a tavený sýr.
5.
Polévku přiveďte k varu a vařte 20 minut.
6.
Pak ji ochuťte pepřem a muškátovým oříškem a před podáváním každou porci polévky posypte petrželkou.
Hodnotit recept: