Azu po tatarsku
Původní jídlo Tatarů, kteří si vepřovou plec nakládali do směsi z pepře, kari a červené papriky, je velmi chutné a pikantní.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkakoření kari
1 lžičkapepř černý mletý
1 lžičkasůl
1 lžičkapaprika mletá sladká
1 kgvepřová plec
2 polévková lžícehořčice plnotučná
2 kscibule kuchyňská
3 polévková lžícekečup
4 polévková lžíceolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Vepřovou plec nebo ramínka nakrájejte na nudličky.
2.
Přidejte olej, hořčici, kečup, pepř, kari, sůl a červenou papriku.
3.
Cibuli oloupejte a nakrájejte. Přidejte k masu.
4.
Vše dobře promíchejte a v misce vložte na 24 hodin do ledničky.
5.
Druhý den směs na mírném ohni duste do měkka.
6.
Podávejte s rýží nebo s hranolky.
Hodnotit recept: