Velikonoční kynutý věnec
Místo mazance můžete tentokrát vyzkoušet na Velikonoce věnec z kynutého těsta plněného rozinkami a mandlemi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na plech
podle potřeby
Postup přípravy
Mléko mírně zahřejte, rozdrobte do něj droždí.
Přidejte lžičku mouky a cukru a nechte vykynout kvásek.
Hladkou a hrubou mouku prosejte do mísy, přidejte nakrájené máslo, krupicový cukr, vejce a žloutek.
Přilijte vykynutý kvásek a rukama vypracujte hladké těsto.
Mísu zakryte a nechte na teplém místě vykynout.
Po vykynutí těsto rozdělte na tři stejné díly.
Z každého zhotovte váleček a upleťte cop, který spojte do věnce.
Plech vymažte tukem a vysypte moukou.
Věnec přendejte na plecha nechte ještě jednou kynout.
Věnec potřete vejcem a pečte v troubě při 150°C asi 45 minut.
Hodnotit recept: