Farmářská polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Farmářská polévka

60 min. | hlavní chod | 2 467 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Farmářská polévka

Polévka se zelím, celerem, mrkví, pórkem, šunkou a rýží je ozdobena petrželovou natí.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 svazeknať petrželová
1 špetkasůl
1 kszelí bílé
1 kscibule kuchyňská
1 lvývar masový
1 špetkapepř černý mletý
100 grýže
125 gšunka
2 kspórek
2 ksmrkev
250 gceler
50 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.

2.

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na kolečka.

3.

Zelí nakrájejte na nudličky.

4.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5.

Celer očistěte a nakrájejete na kostičky.

6.

V hrnci ohřejte máslo.

7.

Přidejte zeleninu a krátce za občasného míchání duste.

8.

Zalijte vývarem (používáte-li instantní, připravte jej dle návodu) nebo vodou.

9.

Přiveďte k varu, vsypte rýži, dochuťte solí a pepřem.

10.

Přikryté vařte na mírném ohni 20 minut.

11.

Těsně před dovařením vložte do polévky nakrájenou šunku, dochuťte dle potřeby.

12.

Petrželovou nať opláchněte, osušte, nasekejte a posypte polévku.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 208,2kJ 2 467,5kJ
Bílkoviny 2,4g 28,5g
Tuky 1,8g 21g
Sacharidy 5,6g 66,2g
Cholesterol 4,4mg 52,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz