Farmářská polévka
Polévka se zelím, celerem, mrkví, pórkem, šunkou a rýží je ozdobena petrželovou natí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.
Mrkev oškrábejte a nakrájejte na kolečka.
Zelí nakrájejte na nudličky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Celer očistěte a nakrájejete na kostičky.
V hrnci ohřejte máslo.
Přidejte zeleninu a krátce za občasného míchání duste.
Zalijte vývarem (používáte-li instantní, připravte jej dle návodu) nebo vodou.
Přiveďte k varu, vsypte rýži, dochuťte solí a pepřem.
Přikryté vařte na mírném ohni 20 minut.
Těsně před dovařením vložte do polévky nakrájenou šunku, dochuťte dle potřeby.
Petrželovou nať opláchněte, osušte, nasekejte a posypte polévku.
Hodnotit recept: