Vanilkové rohlíčky
Oblíbené rohlíčky s mletými vlašskými ořechy obalované v moučkovém cukru.
Autor receptu: jijina
Ingredience
Postup přípravy
Z prosáté mouky, změklého másla, cukru, mletých ořechů, vanilkového a moučkového cukru, žloutku a citrónové kůry vypracujeme důkladně těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne.
Z těsta odkrojíme vždy část, ze které dlaní uválíme váleček o průměru 1 cm. Váleček nakrájíme na kousky asi 6 cm dlouhé a vytvarujeme do rohlíčků.
Rohlíčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. Celsia asi 8 minut.
Upečené, ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru.
Hodnotit recept: