Česneková kolečka
Roláda plněná taveným sýrem utřeným s máslem, dochucený česnekem a petrželovou natí. Nakrájená kolečka pečeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Z poloviny vlažného mléka, ze špetky soli, z cukru a droždí připravte kvásek.
Z hladké mouky, oleje, ze zbylé soli, z mléka a kvásku vypracujte hladké těsto, které nechte na teplém místě vykynout.
Očistěte a prolisujte česnek.
Nadrobno nasekejte petrželovou natí.
Připravte si náplň: Tavený sýr utřete s máslem, osolte, opepřete, dochuťte česnekem a nakrájenou petrželovou natí.
Vykynuté těsto přeložte na pomoučenou desku a rozdělte ho na čtyři části.
Každou část rozválejte na plát silný tři mm, potřete náplní a srolujte.
Roládu potřete rozšlehaným vejcem, nakrájejte na kolečka a vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem.
Upečte dozlatova.
Hodnotit recept: