Grundle
Mořské rybky grundle pokapané citrónem a obalené v mouce se opečou a podávají s hlávkovým salátem.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
1 kssalát hlávkový
1 kscitrón
1 polévková lžíceolej
1 špetkasůl
4 polévková lžícemouka hladká
500 gryba mořská
na ozdobu
1 kspórek
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Naprosto rýchlý a nenáročný postup. Grundle lehce osolíme, pokapame citrónem a obalíme v hladké mouce.
2.
Vložíme na předem rozehřátou pánev s olejem. Na pánvi necháme max 8-10 minut, dokud nezezlátnou.
3.
Na talíř si dáme hlávkový nebo jiný salát, grundle a na ozdobu pórek a citronek, kterým se grunle mohou a nemusí pokapat.
Hodnotit recept: