Svíčkové řezy Ometepe
Svíčkové řezy osmahnuté na cibulce a zalité směsí z výpeku, smetany, balkánského sýra a rozpustné kávy. Podáváme se žampionovou směsí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Plátky medailónků z hovězí svíčkové (zhruba po 100g) očistěte, osolte a obalte v hladké mouce.
Do pánve nalijte olivový olej a v něm osmahněte cibuli.
Než začne hnědnout, vložte maso a opečte ho z obou stran.
Podle vlastní chuti zvolte délku pečení, pak hotové plátky dejte na talíř a uchovejte v teple.
Nastrouhejte balkánský sýr.
Do výpeku v pánvi přilijte smetanu, sýr, rozpustnou kávu a směs krátce povařte.
V další pánvi si zatím na másle orestujte pokrájené žampiony, pórek a zeleninu (použijte aktuálně dostupnou zeleninu dle ročního období).
Maso na talíři polijte omáčkou a jako přílohu přidejte žampionovou směs.
Hodnotit recept: