Kančí kýta s brusinkovou omáčkou a bramborovými noky
Špikovaná kančí kýta přelitá brusinkovou omáčkou podávaná se smaženými bramborovými noky
Autor receptu: jani25
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, můžeme okořenit i kořením na zvěřinu.
Trochu oleje smícháme s červeným vínem a přidáme ještě pár snítek tymiánu a naložíme do toho prošpikované maso. Necháme odležet v lednici den nebo dva, průběžně maso otáčíme.
Maso vyjmeme a zprudka ho osmahneme na pánvi než se zatáhne, poté ho dopečeme v troubě na 180 stupňů, cca 20 - 30 minut.
Brusinky povaříme s červeným vínem a okořeníme špetkou zázvoru.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nastrouháme, přidáme sůl, vejce, polohrubou mouku, zaděláme těsto, vytváříme noky, které smažíme na oleji.
Tip na servírování: maso nakrájíme na silnější plátky, klademe přes sebe a přelijeme brusinkovou omáčkou, vedle poklademe dozlatova usmažené bramborové noky, zdobíme snítkou tymiánu.
Hodnotit recept: