Steak s houbami podle Kiefera Sutherlanda
Steak orestovaný na pánvy a přelitý omáčkou z cibule, česneku, hub, vývaru, vína a ovoceného želé.
Autor receptu: Kiefer Sutherland
Ingredience
Postup přípravy
V široké pánvi či kastrolu rozpálíme máslo a olej na středním plameni.
Steak nakrájíme na čtyři díly a na pánvi je osmahneme z každé strany asi dvě až tři minuty, dokud krásně nezhnědnou.
Pak je vyjmeme z pánve a uložíme stranou.
Do rozehřátého tuku v pánvi vložíme cibuli a česnek, stáhneme plamen a restujeme asi minutku.
Pak přidáme plátky hub a podusíme za stálého míchání, dokud houby nezezlátnou.
Mělo by to trvat asi tři minutky.
Pak směs zaprášíme moukou, dobře promícháme a zalijeme hovězím vývarem, vínem a přidáme ovocné želé či džem.
Přivedeme k varu za stálého míchání, dokud se vše nepromísí a nezhoustne.
Pak vrátíme steaky do této omáčky a ještě dvě minutky vaříme, dokud se neprohřejí.
Hodnotit recept: