Pečené kuře a lá kachna
Odlehčená varianta pečené kachny, kterou si nenechte ujít. Chutná neméně dobře. S červeným zelím a knedlíkem vynikající nedělní oběd.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Větší kuře omyjte, nasolte a posypte kmínem.
Do hlubokého podlouhlého hrnce dejte sádlo, které rozehřejte, pak vložte kuře.
Nakrájenými jablky posypte kuře, můžete přidat i nakrájenou slaninu nebo špek.
Dejte péct do vyhřáté trouby. Nejprve pečte asi 45 minut pod pokličkou, občas se podívejte a kuře podlijte šťávou. Pak hrnec odkryjte a nechte dalších asi dvacet minut péct, aby kuře získalo hezkou kůrčičku.
Mezitím si připravte červené zelí (můžete koupit již hotové a pouze ohřát a ochutit solí či cukrem). Když je kuře hotové, podávejte s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a zelím.
Hodnotit recept: